Srpska Lista: Saučešće porodicama poginulih Srba i policajca Albanca

KOSOVSKA MITROVICA – Srpska lista (SL) izrazila je danas u ime stranke i u ime čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan.

U saopštenju se ističe i da će SL tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba koji su, kako se navodi, hladnokrvno ubijeni, iako su se predali.
Iz SL su upitali međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo “Kurtijeva policija”.

“Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja”, stoji u saopštenju.

Iz SL podsećaju da duže od godinu dana upozoravaju da “režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda”.
“Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao”, navodi SL.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: