Sremska Rača: Radovi kod mosta na Savi (FOTO i VIDEO)

SREMSKA RAČA – Izgradnja deonice Kuzmin – Sremska Rača na autoputu Beograd – Sarajevo ulazi u završnu fazu, i uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, radovi teku po planu. 
Foto: Vojvodina uživo

– Novi most na Savi premošćava nesporazume, nerazumevanje i prošlost i povezuju na jednoj strani sadašnjost, a na drugoj budućnost. Ovo nam je važna veza kompletnog Srema, Beograda i Novog Sada sa Bosnom i Hercegovinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom ranijeg obilaska radova.

Ekipa portala Vojvodina uživo bila je na terenu i snimila kako napreduju radovi:

Autoput Kuzmin – Sremska Rača sa mostom preko reke Save deo je projekta izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo, projektovana za maksimalnu brzinu od 130 km na sat.

Foto: Vojvodina uživo

Dužina deonice Kuzmin – Sremska Rača je 18 kilometara, sa mostom čija je izgradnja počela u oktobru 2019. godine.

Vrednost radova na deonici je oko 225 miliona evra.

Foto: Vojvodina uživo

Pored izgradnje mosta preko reke Save, projektom je predviđena izgradnja mosta preko reke Bosut, kao i petlje Bosut i petlje Kuzmin koja predstavlja vezu autoputa Beograd-Šid sa autoputem Kuzmin-Sremska Rača. Most preko reke Save povezuje Srbiju i BiH.

Ukupna vrednost projekta izgradnje autoputa Beograd – Sarajevo je oko četiri milijarde evra, koji delom treba da finansira i Turska.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.