Srednjoškolci prikupili više od 400.000 dinara na humanitarnom turniru

NOVI SAD – Gradski učenički parlament Grada Novog Sada organizovao je juče Humanitarni turnir za Mihaila Pap, na kome su prikupili više od 400.000 dinara tokom održavanja samog turnira.

Turnir je otvorio Ognjen Cvjetićanin član Gradskog veća za sport i omladinu, koji je tom prilikom izjavio:

„Grad Novi Sad je uvek tu da pomogne i podrži ovakve akcije zaista predivan gest human gest i hvala vam što imate tu svest o sebi i svojoj okolini i naravno da ćemo to uvek zajedno da radimo i pravimo dobre stvari“, rekao je Cvjetićanin.

Na turniru se obratio i Nikola Veselinović koordinator Gradskog učeničkog parlamenta koji je poručio:

„Ovo je prva akcija našeg parlamenta, ali sigurno ne i poslednja, jer ovom humanitarnom akcijom pokazujemo nas mlade i da nije sve tako crno kao što mislimo, nego da mi mladi imamo želju i energiju za ovakvim akcijama, samo treba neko da nas podrži u tome što su ovog puta uradile sve institucije u Gradu Novom Sadu i na tome smo im veoma zahvalni“, izjavio je Veselinović.

Sredstva su prikupili donacijama od posetilaca turnira koji su na ulazu u malu salu SPENS-a  ostavljali dobrovoljni prilog, a takođe su se ovom njihovom akcijom odazvale i društveno odgovorne kompanije koje su donirale novčana sredstva za lečenje ovog dečaka.

Neverovatan dan na SPENS-u za sve učesnike i posetioce turnira nešto je novo, što se do sada nije viđalo od mladih u Novom Sadu. Srednjoškolci su bili organizatori celog događaja na čelu sa svojim koordinatorom parlamenta Nikolom Veselinovićem, istaknutim učenikom Saobraćajne škole „Pinki“. Na samom turniru učestvovalo je 16 timova, odnosno škola, gde su pravo nastupa imale kako državne tako i privatne srednje škole iz Novog Sada.

Pobednički tim turnira je Srednja mašinska škola, drugo mesto osvojila je Gimnazija „Svetozar Marković“, a treće mesto osvojila je Medicinska škola „Hipokrat“

Organizatori turnira se zahvaljuju svim novosadskim školama, njihovim profesorima, učenicima koji su bili veliki deo humanitarnog turnira, Savezu za školski sport Grada Novog Sada i Savezu za školski sport Vojvodine, koji su im izašli u susret i donirali lopte, pehare i medalje, a takođe se zahvaljuju i SPENS-u na divnom gostoprimstvu.

Pravdu na utakmicama su delile sudije Fudbalskog saveza Grada Novog Sada: Nemanja Vlajić, Ana Živović i Uroš Jovanović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: