logo transparend vojvodina uzivo

Univerzitet u Novom Sadu bogatiji za 60 doktora nauka i doktora umetnosti

NOVI SAD – U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu 29. i 30. marta 2023. godine svečano je promovisano 60 novih doktora nauka i doktora umetnosti, koji su doktorske disertacije, odnosno doktorske umetničke projekte, odbranili na sedam visokoškolskih jedinica u sastavu Univerziteta.

Nove doktore nauka i umetnosti promovisao je rektor prof. dr Dejan Madić, koji je zajedno sa predstavnicima fakulteta uručio diplome.

Prvog dana martovskih promocija uručene su diplome doktorima nauka koji su disertacije odbranili na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (11 doktora nauka), Filozofskom fakultetu (6), Medicinskom fakultetu (12) i Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ (1).

Narednog dana, promovisani su novi doktori nauka i doktori umetnosti koji su doktorske disertacije, odnosno doktorske umetničke projekte, odbranili na Akademiji umetnosti (12 doktora umetnosti), Fakultetu tehničkih nauka (14 doktora nauka) i Prirodno-matematičkom fakultetu (4 doktora nauka).

U muzičkom delu programa, koji je realizovan uz podršku Akademskog kulturnoumetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“, prvog dana je nastupio Luka Petrović (klavir), student treće godine na Departmanu muzičke umetnosti Akademije umetnosti Novi Sad, u klasi red. prof. Biljane Gorunović, koji je izveo kompoziciju Frederika Šopena Balada br. 1 u g-molu.

Drugog dana nastupio je Slaven Balać (klarinet), student Univerziteta Mocarteum u Salcburgu u Austriji i apsolvent na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, koji je izveo kompoziciju Igora Stravinskog Dve igre za klarinet solo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.