Srbobran i Gacko grade prijateljske odnose

gacko-srb
SRBOBRAN – Radivoj Debeljački i Milica Zarić, predsednik opštine i zamenica predsednika opštine Srbobran, iskoristili su boravak u Gacku za uspostavljanje prvih odnosa saradnje i prijateljstva sa ovom opštinom u Republici Srpskoj.

“Naši prvi utisci su stvarno fantastični i odmah želim da se zahvalim na sjajnom gostoprimstvu na koje smo naišli. Hvala svima što ste nam omogućili da se osećamo kao kod kuće, nadam se da smo napravili prvi korak za budućnost i vreme pred nama, u kojem ćemo graditi saradnju između Srbobrana i Gacka, prvo na nivou kulture, a već smo razgovarali i o drugim mogućim poljima saradnje. Naš cilj je kroz kulturnu saradnju stvoriti uslove za edukaciju mladih ljudi, iz Gacka i Srbobrana, o istorijskim činjenicima, o kulturnim događajima, o raznim manifestacijama koje neguju upravo to sećanje, i u Hercegovini i u srpskoj Vojvodini. Čast nam je i zadovoljstvo što smo bili gosti Gacka, što smo bili deo za vas veoma važnih ‘Ćorovićevih susreta’, i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju. Ovo je moja prva zvanična poseta Hercegovini, do sada naš grad nije imao ozvaničenu saradnju sa nekim od gradova iz ovog dela Republike Srpske, i možda je ovo šansa da iz saradnje koju uspostavljamo u narednom periodu dođemo i do bratimljenja Srbobrana i Gacka. No, hajde da sada u prasku pretvorimo ovo dogovoreno na nivou kulture, da naša deca počnu da uče o stvarima i istorijskim činjenicama koje su važne za nas, kao i za ceo srpski narod. Mnogo je prostora za saradnju, čulo se mnogo dobrih ideja, ali je najvažnije da smo uspostavili veze i pokazali odlučnost da budemo partneri i prijatelji. Svi smo mi jedan narod koji treba da se što čvršće povezuje”, rekao je tokom boravka u Gacku Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Domaćin rukovodstvu lokalne samouprave bio je Ognjen Milinković, načelnik opštine Gacko.

“Dogovorili smo prve korake saradnje – to je dolazak dece iz Srbobrana u Gacko, poseta važnim i znamenitim mestima ovog kraja, njihovo upoznavanje sa istorijskim nasleđem Gacka i Hercegovine. To će otvoriti saradnju i na turističkom planu, mi možemo ponuditi usluge našeg Planinarskog doma, što može biti zanimljivo ljudima iz ravnice, a otvoreni smo i za sve druge vidove saradnje i izgradnje odnosa. Prostor saradnje na polju privrede je, verujem, neograničen, Srbobran i Vojvodina su srpska žitnica i srpski hleb, a i mi imamo potencijala i kvalitetnih proizvoda, posebno u oblasti stočarstva. O tome ćemo sadržajnije i precizniji razgovarati u nekim budućim susretima”, istakao je Milinković.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: