logo transparend vojvodina uzivo

Srbobran: Crvenkapa“ i „Bubamara“ su zeleni vrtići

SRBOBRAN – Dva vrtića Predškolske ustanove „Radost“, „Crvenkapa“ iz Srbobrana, i „Bubamara“ iz Nadalja, dobitnici su nagrade „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, koje se dodeljuju u okviru istoimenog, sada već 15 godina dugog projekta Pokrajinske vlade.

Nagrađene su vaspitno-obrazovne ustanove koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

„Zahvaljujući predanom radu i velikoj posvećenosti Pokrajinske vlade, Pokreta gorana Vojvodine i naših prosvetnih radnika, realizacija ovog programa nijednom nije prekinuta do sada. Nagrađene su zaista najbolje ideje za ovu godinu, i svaka ima jasan cilj – da ojača i podigne svest, kao i ličnu odgovornost za brigu o životnoj sredini“, istakla je prilikom dodele nagrada Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade.

Najveću korist ovog podsticajnog programa, kako je rečeno, čine zrela i kreativna rešenja mladih i dece za svoje okruženje, što puno govori o njihovim kvalitetima, kao i njihovih mentora – vaspitača, nastavnika i profesora.

„Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine samo je u poslednjih sedam godina izdvojio preko 13 miliona dinara za ovaj program. Nedavno je potpisao i pojedinačne sporazume o saradnji u vezi sa njegovom realizacijom sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u našoj pokrajini. To znači još veći fond za nagrade našim đacima i ustanovama u okviru ovog projekta“, istakla je potpredsednica Božić.

Ispred PU „Radost“ i vrtića u kojim rade, nagrade su primile vaspitačice Danijela Miličić Trebaticki i Halila Dragićević.

Inače, ovo je za „Bubamaru“ bilo 13. učešće u projektu i uvek je bila nagrađena. Nagrada podrazumeva seminar za nastavnike koordinatore Programa, koji će se održati u „Ekološkom centru Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, i jednodnevnu ekskurziju za decu koja su učestvovala u Programu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.