Srbobran: Auto-sedišta za bezbedan prevoz dece

auto sedišta-srbobran
SRBOBRAN – Opština Srbobran i Savet za bezbednost saobraćaja poklonili su danas roditeljima 15 dečaka i devojčica koje su prve prinove u tek formiranim porodicama, auto-sedišta za prevoz dece u kolima.

Akcija se sprovodi u cilju smanjenja stradanja dece u saobraćaju i podizanja svesti roditelja o značaju korišćenja dečijih auto-sedišta.

Poklone za bezbedan prevoz dece, koje će moći naslediti i oni koji će tek doći, a svi ih, i roditelji i društvo sa nestrpljenjem očekuju, uručili su Danijela Vujačić, načelnica Opštinske uprave Srbobran, i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.

Čestitajući ispred lokalne samouprave i Saveta za bezbednost saobraćaja roditeljima dolazak na svet novih članova porodice, Danijela Vujačić je istakla da nova akcija ima vrednost na nivou unapređenja bezbednosti dece tokom vožnje u automobilima, ali ima i na nivou podrške jačanju nataliteta, a posebno dobra vest jeste da je opština Srbobran nagrađena kao druga opština u Srbiji po aktivnim pronatalitetnim merama koje realizuje u svojoj sredini. “Nadamo se da će ovakvih i sličnih akcija u budućnosti biti još više”, poručila je Vujačić.

“Izbor odgovarajućeg dečijeg auto-sedišta, njegovo pravilno postavljanje, kao i stvaranje navike kod kod dece da se u automobilima prevoze pravilno, predstavlja zdravu osnovu u njihovom saobraćajnom vaspitanju. Ako je poznato da nam deca najčešće stradaju kao putnici i to dok ih prevoze roditelji, učinimo svi zajedno sve da ih zaštitimo u saobraćaju”, rečeno je prilikom uručenja vrednih poklona.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: