logo transparend vojvodina uzivo

Sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“ 25. i 26. maja u Vrdniku

NOVI SAD – Sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“, koja će se, nakon uspešna tri izdanja, po četvrti put održati i ove godine, 25. i 26. maja u Vrdniku.

Organizatori su za ovo proleće pripremili nove sportske izazove i nove staze za sve prijavljene takmičare. Prvi dan manifestacije biće posvećen „TRAIL“ trkačima, koji će moći da se takmiče u tri različite staze, u dužinama od 7, 15, i 25 kilometara.

Naši najmlađi sportisti i rekreativci, takođe će moći da se takmiče u „KIDS TRAIL“ trkama, podeljenim u kategorijama za četiri različita uzrasta od 4 do 12 godina, a ove godine rekreativci će biti u prilici da uživaju i u trci Nordijski izazov u stazama od 7 i 15 kilometara.

Prvi put u Srbiji biće organizovana „Plogging“ trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter. Ova trka nije obična – to je trka sa višim ciljem očuvanja predivne prirode Fruške gore. Zadatak je da se očiste staze i da se prikupi što više otpada.

Trajanje trke je limitirano na 4 sata, tokom kojih će učesnicipretrčati/prošetati okvirno 7km staze. Svaki učesnik dobiće specijalne kese za razvrstavanje otpada u 4 kategorije: plastika, staklo, limenke i opšti otpad. Sve sakupljene materijale potrebno je doneti na cilj kako bismo zajedno izmerili doprinos čistijem okruženju. Za svaku od trka u svim oblastima biće obezbeđene vredne nagrade.

Drugi dan TDF-e, rezervisan je biciklističke izazove, popularni MTB maraton u dužinama od 15, 35 i 55 kilometara i E- MTB maraton za ljubitelje električnih bicikala u dužinama od 15 i 35 kilometara a za najmlađe bicikliste , biće organizovani posebni biciklistički izazovi.

Velike novosti očekuju vas i na jesen, u septembarskom izdanju manifestacije 2024. godine.

Manifestacija „Tour de Fruška“ održava se pod pokroviteljstvom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Opštine Irig, NP Fruška Gora, i mnogobrojnih sponzora.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.