Sportski savez grada Zrenjanina nagradio najuspešnije u protekloj godini (VIDEO)

ZRENJANIN – Tradicionalno, već 18 godina, Sportski savez grada Zrenjanina dodeljuje godišnju nagradu najuspešnijim sportistima i sportskim radnicima, a svečanost na kojoj su dodeljena priznanja za 2023. godinu održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće, u organizaciji Sportskog saveza i Grada Zrenjanina.

Između ostalih, svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, pomoćnik ministra za sport u Vladi Srbije Željko Trajković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, generalni sekretari sportskih saveza Srbije i Vojvodine Goran Marinković i Mladen Stojšin, predsednik Saveza za školski sport Vojvodine Branislav Tešić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijel Župić, nekadašnji olimpijci Momir Rnić, Milorad Stanulov i Miroslava Najdanovski, a ispred domaćina – Grada Zrenjanina – gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, pomoćnica gradonačelnika Marija Damjanović i načelnik Gradske uprave Nenad Domjeskov.

Za postignute sportske rezultate i za doprinos razvoju sporta u prethodnoj godini, u 12 kategorija ukupno je nagrađeno 34 sportista, sportskih klubova, stručnjaka, sudija, donatora, propagandista u sportu, uz posebna priznanja i nagrada za životno delo. O dobitnicima je odlučivao Upravni odbor Sportskog saveza grada Zrenjanina, a kao i svake godine, na to su presudno uticali postignuti sportski dometi.

Prisutne su na početku svečanosti pozdravili predsednik Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajko Petrović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da dodela nagrada laureatima u sportu u olimpijskoj godini ima posebnu težinu, uz uverenje da će i ove godine Zrenjanin nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na olimpijskim igrama.

– Želimo svu sreću i pre svega dobro zdravlje, našim sportistima koji su se već plasirali na Olimpijske igre, ali i onima koji to tek treba da urade kroz sistem kvalifikacionih takmičenja. U prilici smo danas da najavimo i nove projekte i ono što završavamo, a to su infrastrukturni projekti –  naš multifunkcionalan stadion, za atletiku i fudbal, što će dodatno pojačati i poboljšati funkcionisanje atletike i fudbala u našem gradu. U tom svetlu završavamo i novo izdanje knjige „Zrenjaninska olimpijska ogrlica“, koja svedoči o istoriji olimpizma u našem gradu po čemu smo, praktično, fenomen u našoj državi i nije slučajno što smo nosili epitet “Evropski grad sporta”. Želim da se zahvalim svim sportskim radnicima i svim ljudima koji pomažu zrenjaninski sport, i da im poželim da i u budućnosti budu ambasadori sporta i ambasadori grada Zrenjanina – rekao je Salapura.

Rajko Petrović je, između ostalog, rekao da su zrenjaninski sportisti u prethodnoj godini osvojili 305 medalja na državnim takmičenjima i 51 medalju na međunarodnim, što su vredni rezultati u godini u  kojoj nas očekuju Olimpijske igre, na kojima će Zrenjanin imati najmanje dva predstavnika, a očekuje se da taj broj, nakon kvalifikacionih turnira, bude i veći.

Među sportistima u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, priznanja su dobili član rvačkog kluba “Proleter” Georgi Tibilov i džudistkinja Milica Nikolić, članica ODŽK “Proleter”. Najuspešnije seniorske ekipe su šampioni Srbije, Rvački klub “Proleter” u muškoj i Omladinski džudo klub “Proleter” u ženskoj konkurenciji.

U kategoriji U20 u olimpijskim sportovima najuspešniji su rvač Stevan Kojić i atletičarka Dunja Eremić. U kategoriji sportisti u olimpijskim sportovima – sportista U15 nagrađeni su još jedan rvač, Marko Vasić i članica mačevalačkog kluba “Omladinac” Magdalena Ćika. Među ekipama, u kategoriji U20 najuspešniji su takođe Rvački klub “Proleter”, u muškoj i mačevalački klub “Omladinac”, u ženskoj konkurenciji. U kategoriji U15 priznanja su zaslužili muška ekipa Plivačkog kluba “Proleter” i ženska Rukometnog kluba “Lehel”.

Najuspešniji seniori u neolimpijskim sportovima dolaze iz karate sporta – Đorđe Tešanović i Dunja Rajić, dok su u istoj kategoriji sportova, ali uzrasta U20, nagrađeni Vasilije Krajnović i Maša Damjanović.

Među sportistima s invaliditetom, u protekloj godini istakli su se stonoteniser Goran Perlić i plivačica Katarina Draganov Čordaš.

Sportski stručnjak-trener godine  je Đorđe Miolski, sportski radnik Jovan Lekić, a stručnjak u sportu dr Milan Kukić. U kategoriji sportskih sudija nagrađena je Jovana Halas, delilac pravde na fudbalskim terenima. Sponzor-donator je zrenjaninsko preduzeće “Ljiljak d.o.o.”, a najuspešniji propagandista u sportu Đorđe Grujić.

Priznanja Sportskog saveza pripala su i Filipu Mihajloviću, Nikoli Aćinu, Justinu Cvetkovu, Sofiji Travar, Ognjenu Kovačeviću, Veslačkom klubu “Begej 1883”, Zoranu Poučkom, Filipu Bartoleu i Katarini Zlatković.

Nagradu za životno delo zaslužio je dugogodišnji sekretar Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, istaknuti sportski publicista i radnik Miran Pantelić, koji se potom i obratio prisutnima. Pozdravnu reč svim zrenjaninskim sportistima, nagrađenim i prisutnim na današnjoj svečanosti, uputio je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.