Sportski dan i Povelja prijateljstva u OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Novim Kozarcima

KIKINDA/NOVI KOZARCI – U okviru obeležavanja Dana škole ,,Ivo Lola Ribar“ u Novim Kozarcima, organizovan je sportski dan i svečano potpisivanje Povelje prijateljstva između OŠ ,,Petar Kočić“ iz Nakova i škole domaćina. Događaju su prisustvovali Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i članovi Gradskog veća Valentina Mickovski i Dragan Pecarski.

,,Radi se o vrlo lepom primeru zajedničke saradnje Novih Kozaraca sa drugim selima jer se tako stvaraju nova prijateljstva, pomaže drugima i svi zajedno provode vreme baveći se sportom. Na deci je da uče sve što im se pruža i da kasnije, kada svoje znanje pokažu drugima, budu ponos svoje porodice, sela, grada i države“, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Radi se o primeru dobre prakse kojom se unapređuje saradnja malih seoskih škola.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

,,Povelja neće biti samo simbolična, već vrlo praktična imajući u vidu da će se saradnja odvijati između učenika, nastavnika i učitelja. Deca se uče pravim vrednostima kao što su ljubav, saradnja i timski rad, a to je najvažnije da steknu u njihovim godinama“, nadovezala se Valetina Mickovski.

Inicijativa potpisivanja Povelje prijateljstva pokrenuta je pre tri godine.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

,,Povelje o prijateljastvu potpisali smo sa školom u Ruskom Selu i Banatskom Velikom Selu, dok smo ove ove godine potpisali povelju sa školom u Nakovu. Puno nam znači kada imamo priliku da se družimo i takmičimo, da uvećamo masovnost dece. Poveljom smo spojili ne samo đake nego i sve zaposlene kako bismo se družili kroz lepe aktivnosti“, objasnila je Dragana Radujko, dirketorica OŠ ,,Ivo Lola Ribar“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.