Ljubitelji mesa obožavaju da ga jedu i u prženoj i u pečenoj varijanti. Međutim, ne zna svako da ga pripremi tako da iznutra bude sočno, a spolja hrskavo.
Uglavnom se, pre same pripreme, meso izmarinira, a ovo se posebno odnosi na piletinu, odnosno belo meso, koje je samo po sebi suvo.
Međutim, postoji još jedan trik koji možete da primenite, a rezultatima ćete, verujte nam, biti oduševljeni.
Kada sirovo meso, pre pečenja ili prženja, premažete medom, jelo dobija “ljusku” koja je izuzetno ukusna. Prilikom termičke obrade će se, pod uticajem visokih temperatura, pojaviti rumenkasta kora koja će biti i hrskava, dok će unutrašnjost biti apsolutno sočna.
Dakle, ukoliko želite da uživate u sočnom, ali i hrskavom mesu, koje pritom ima i poseban ukus, znate šta vam je činiti – jednostavno nabavite teglicu meda.
Pročitajte još:
Lagan recept za pesto sos: Pravi se za 10 minuta, a jelima daje neverovatan ukus
Ukusan sos, dodatak mnogim jelima. Sastojci: 1 veza svežeg bosiljka 1 ili 2 čena belog luka (po vašem ukusu) trećina šolje pinjola pola šolje sitno rendanog parmezana ekstra devičansko maslinovo ulje 1 limun (opciono) Priprema Oljuštite beli luk pa ga ugnječite tučkom ili nožem da bi se lakse iseckao u blenderu. Ubacite luk u blender, […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.