logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Uručeni ugovori za realizaciju LAP za mlade

uručenje ugovora-sombor
SOMBOR – U skupštinskoj sali u zgradi Županije, uručeni su ugovori po osnovu Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade.

Tim povodom, pre same dodele, prestavnike udruženja građana koji su dobili sredstva putem ovog konkursa, pozdravila je članica Gradskog veća za sport, decu, omladinu i zdravstvo, Antonija Nađ Kosanović.

„Drage dame i gospodo, Grad Sombor kontinuirano ulaže u omladinski sektor i implementaciju omladinske politike na lokalu koja je u apsolutnom skladu sa nacionalnom strategijom za mlade. Moram da napomenem da ćemo pored Novog Sada i mi uskoro imati otvoren Omladinski centar, što dovoljno indicira koliko truda ulažemo za mlade i koliko su nam mladi značajni. Otvaramo vam nove mogućnosti i osnažujemo vas da se okupljate oko omladinskog centra i intenzivirate sektorsku i prekograničnu saradnju kroz iskorišćenje Omladinskog centra kao važnog alata za nove uspehe. Hvala vam još jednom u ime lokalne samouprave na učešću na ovom Konkursu“, rekla je Nađ Kosanović.

Prisutne predstavnike brojnih udruženja koji se bave radom sa mladima, pozdravio je i novi koordinator za decu, mlade, Kancelarije za mlade i Omladinski centar, Neven Ristić.

Odlukom Gradskog veća Grada Sombora, a na predlog Komisije, ovim konkursom će se podržati 41 omladinski projekat sa 6 miliona dinara, a koji su izdvojeni iz budžeta Grada sa ciljem uspešnije implementacije LAP-a za mlade sa svim merama koje su sadržane u njemu za period 2022-2025., a tiču se: obrazovanja mladih, zdravlja i blagostanja mladih, socijalne inkluzije, bezbednosti, kulture, zapošljavanja i zapošljivosti, slobodnog vremena i informisanja mladih, te ekologije.

Uručenju ugovora prisustvovali su još i Mirela Ivanković i Miloš Aleksić ispred Odeljenja za društvene delatnosti.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.