Sombor: Počela realizacija projekta „Prva mamografija-bori se kao žena!“ (FOTO)

pokretni mamograf - sombor-antonia
SOMBOR – U organizaciji Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, danas je, u gradu Somboru, počeo sa realizacijom projekat „Prva mamografija-bori se kao žena!“, namenjen svim damama od 40 godina, a kojima je to prva mamografija.

Tim povodom, početak rada ispratile su članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonija Nađ Kosanović i direktorka Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, dr Emeše Uri.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Mamografija je najbolji metod za rano otkrivanje raka dojke. Preporučuje se iz razloga što se povećava broj žena obolelih od karcinoma, te je preporuka da se mamografija ponavlja na svake dve godine.

„Cilj projekta je da omogućimo ženama starosti 40 godina i starijima da obave prvu svoju mamografiju. Sve žene mogu da se prijave u svojim matičnim domovima zdravlja, samo je potrebno da ponesu lični dokument, nije potrebna zdravstvena knjižica“, rekla je Nađ Kosanović.

Dan pre zakazanog termina, svaka žena sa spiska biće kontaktirana da potvrdi svoj dolazak, a ukoliko dođe do otkazivanja termina isti će biti opredeljen za drugu ženu.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.