Delegacije Gračanice i Lipljana posetile Sombor

poseta-sombor
SOMBOR – Grad Sombor bio je domaćin delegacijama opština Gračanica i Lipljan, iz naše južne pokrajine Kosovo i Metohija. Ispred Grada Sombora, prisustvovale su zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov.

Delegaciju Gračanice činili su predsednik Opštine Lipljan, Milan Joksimović, politički savetnik predsednice Opštine Gračanica, Stefan Filipović i njihovi saradnici.

Sastanak je održan u Gradskoj upravi, a tema susreta je bila povezivanje našeg naroda i bogatog kulturnog nasleđa, očuvanje tradicije i negovanje zajedničke baštine i običaja.

„Drago nam je što ste naši gosti, za nas ste heroji jer se trudite da opstanete na viševekovnim ognjištima, a ovom posetom otvaramo vrata novoj saradnji i aktivnom učešću u razmeni kulturoloških i tradicionalnih običaja i negovanju baštine“, izjavila je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Tokom razgovora predstavljenje su obrazovne i kulturne mogućnosti obe sredine, a između ostalog najavljeno je da će se saradnja intenzivirati.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.