Sombor: Otvoren 46. Sajam peradarstva (FOTO)

sajam peradarstva-sombor
SOMBOR – U Somboru, u tržnom centru KTC, otvoren je 46. Sajam peradarstva, u okviru kojeg posetioci mogu obići izložbu golubova, zečeva i živine. U okviru manifestacije obeležava se i III Memorijal prim. dr Zoran Parčetić Nona.

U sekciji živine je bilo manje izlagača nego prethodne godine, ali uprkos tome, posetioci izložbe će biti u mogućnosti da vide više od 200 primerka ove vrste, tvrdi Marija Đurašin, sekretar živinarske sekcije Udruženja Sombor.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Trenutno ovde se nalazi 224 primerka što velike živine, male živine, patuljaste. Ima oko 60 izlagača.“

U okviru Sajma, ljubitelji ptica imaju priliku da vide veliki broj ukrasnih vrsta poput kanarinaca, egzota, prepelica i grlica, kao i oko 100 primeraka papagaja. Zvonko Čuvardić, potpredsednik Kluba za zaštitu i odgoj ptica Sombor poziva građane da posete izložbu, jer smatra da može biti zanimljiva, ali ujedno i korisna, posebno kad je u pitanju mlađa populacija.

„Pozivam sve da dođu da vide jer može dosta toga da se nauči i da se razne vrste ptica da se vidi, a pogotovo mala deca da vide kako se drže, u kakvim uslovima, koja hrana i tako to.“

Na manifestaciji, pored domaćih izlagača, prisutni su, takođe, i izlagači iz okolnih zemalja, odnosno, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, tako da će posetioci moći da se upoznaju i sa autohtonim vrstama koje nisu prisutne kod nas.

Vančo Ilievski, predstavnik Makedonskog saveza golubova, kaže da je u pitanju čuveni događaj koji objedinjuje ljubitelje pernatih životinja iz svih krajeva. Dodaje da je i sama organizacija veoma uspešna.

„Kvalitet je na jednom visokom nivou, postavljenost izložbe je divna i tu jednostavno golub, životinje, pokazuju još jednom svetu da je to simbol mira, simbol prijateljstva. Ljudi se druže, uživaju, jednostavno pozitivna energija ovih četiri dana biće u izobilju.“

Sajam će biti otvoren za posetioce do 29. januara, a izlagači se nadaju da će odaziv posetilaca biti veliki.

sajam peradarstva-sombor
Foto: 025.RS
sajam peradarstva-sombor
Foto: 025.rs
sajam peradarstva-sombor
Foto: 025.rs
sajam peradarstva-sombor
Foto: 025.rs

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: