Obeležen jubilej 140 godina Srednje tehničke škole Sombor (FOTO)

jubilej-stš
SOMBOR – Danas je, u Narodnom pozorištu u Somboru, upriličena Svečana akademija povodom obeležavanja 140 godina Srednje tehničke škole.

Akademiji su prisustvovali gradonačelnik, Antonio Ratković, načelnik Odeljenja za obrazovanje, Goran Todorić, načelnik Zapadnobačkog okruga, Goran Nonković i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Žolt Sakalaš, kojima su uručene zahvalnice za doprinos u obrazovanju.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Srednja tehnička škola osnovana je kao zanatska škola, davne 1883. godine, sa ciljem da se učenici obučavaju za rad. Danas, ova ustanova sastoji se iz tri područja rada, odnosno oko petnaest obrazovnih profila. Takođe, unazad dve godine, formirana su i odeljenja u kojima se sprovodi dualno obrazovanje, kako bi učenici bili kompletno formirani za rad po završetku.

Više o samoj školi rekla nam je direktorka, Suzana Vukićević.

“Krenulo je tako što su zanatlije Sombora grada želele da se učenici obučavaju, većinu vremena, od 6 do 8 sati na dan su bili kod zanatlija.  Sada se praksa radi isključivo u radionicama u školi i počelo je u prethodne dve godine dualno obrazovanje, znači da određen broj učenika ide u određene ustanove, u privredne objekte da imaju svoju praksu. Ja sam jako ponosna što sam deo ovoga. U ovoj školi sam 20 godina i evo imam priliku da budem na čelu škole baš za vreme ovog vrlo, vrlo velikog jubileja”, poručila je Vukićević.

Na teritorji Grada Sombora, ova škola je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova, a kako navode njeni čelnici, nastaviće da se radi na daljoj modernizaciji i razvijanju.

stš-jubilej-sombor
Foto: 025.rs
stš-jubilej-sombor
Foto:025.rs
stš-jubilej-sombor
Foto: 025.rs
stš-jubilej-sombor
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.