Sombor: Novogodišnji medenjaci sa dušom

medenjaci
SOMBOR/BEZDAN – Tokom novogodišnjih praznika domaćice uglavnom pripremaju razne poslastice, a u mnogim domaćinstvima, u Zapadnobačkom okrugu, medenjaci su neizostavan deo slatke trpeze.

Vešte ruke, strpljenje, ljubav i mašta prvi su korak da bi se napravili novogodišnji medenjaci, kaže Šarlota Kapitanj Majs iz Bezdana i dodaje da se glazura najbolje pravi od belanaca sa šećerom. Motivi mogu biti razni, ali Šarlota za ukrašavanje najčešće koristi one koji potiču iz narodnih običaja i umetnosti.

Velemajstroska diploma i pohvale od starne prijatelja dali su joj samopouzdanje da nauči i druge, pa za decu iz sela organizuje radionice.

Šarlota kaže da testo za medenjake ima dušu, a ako se mesi i ukrašava sa ljubavlju uspeh u izradi ove novogodišnje poslastice je zagarantovan.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.