SOMBOR/BEZDAN – Tokom novogodišnjih praznika domaćice uglavnom pripremaju razne poslastice, a u mnogim domaćinstvima, u Zapadnobačkom okrugu, medenjaci su neizostavan deo slatke trpeze.
Vešte ruke, strpljenje, ljubav i mašta prvi su korak da bi se napravili novogodišnji medenjaci, kaže Šarlota Kapitanj Majs iz Bezdana i dodaje da se glazura najbolje pravi od belanaca sa šećerom. Motivi mogu biti razni, ali Šarlota za ukrašavanje najčešće koristi one koji potiču iz narodnih običaja i umetnosti.
Velemajstroska diploma i pohvale od starne prijatelja dali su joj samopouzdanje da nauči i druge, pa za decu iz sela organizuje radionice.
Šarlota kaže da testo za medenjake ima dušu, a ako se mesi i ukrašava sa ljubavlju uspeh u izradi ove novogodišnje poslastice je zagarantovan.
Pročitajte još:
Sombor: Novogodišnji koncert za decu privukao veliki broj posetilaca
SOMBOR – U Velikoj sali HKUD „Vladimir Nazor“, a u organizaciji plesne škole „Jump“, održan je deveti po redu Novogodišnji koncert za decu, a publika je imala priliku da uživa u učešću više od 200 plesača. Jumpovci su i ove godine napravili pravi mali spektakl i uvod u praznične čarolije. Gosti ovogodišnjeg koncerta bili su […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.