Sombor: Dodeljena auto-sedišta za prvih sto beba rođenih u 2023. godini (VIDEO)

dodela-sedišta-sombor
SOMBOR – Danas je u Velikoj sali Županije upriličena svečana dodela auto-sedišta roditeljima prvih sto beba rođenih u 2023. godini na teritoriji Grada Sombora. Podelu je upriličio Savet za bezbednost saobraćaja na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

 

Savet za bezbednost saobraćaja sprovodi ovu akciju sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika saobraćaja, posebno onih najmlađih, a Ratković je iskoristio ovu priliku kako bi izrazio zadovoljstvo što se ovaj program uspešno sprovodi još od 2016. godine.

„Za sedam godina koliko već dodeljujemo ova auto-sedišta biće ukupno podeljeno preko 1100 auto-sedišta i oko sedamsto sedišta za bicikle. Jedna od najlepših aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja, i od prvog dana kada smo i počeli sa radom Saveta, najveći broj aktivnosti upravo je usmeren ka bezbednosti naših najmlađih učesnika u saobraćaju. Sve aktivnosti Saveta finansiraju se iz kazni nesavesnih vozača“.

Kako on navodi, i u budućnosti će se nastaviti sa sličnim akcijama koje su usmerene na najmlađe sugrađane, te je najavio još neke planove koji će biti realizovani u narednom periodu.

„Ono što me izuzetno raduje da ćemo ove godine, pored ovih sto auto-sedišta koje smo upravo dodelili, uskoro imati konkurs za još dvesta auto-sedišta, a očekuje nas i konkurs za sedišta za bicikla, gde ćemo podeliti dvesta sedišta“.

Ratković je pozvao sve zainteresovane da se prijave na najavljene konkurse, a napomenuo je i da su planirani radovi na uređenju zona škola, zatim edukacije po vrtićima, opremanje istih, kao i darivanje đaka prvaka.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.