Sombor: Projekat “Čista Srbija” počinje u Somboru izgradnjom kanalizacione infrastrukture

SOMBOR – Jedan od prioriteta Grada Sombora jeste razvoj planskog širenja mreže kanalizacije otpadnih voda u gradu i naseljenim mestima, u cilju poboljšanja kvaliteta života stanovnika i zaštite životne sredine. Početak prve faze radova na izgradnji kanalizacione mreže biće u dužini od 82 km, a vrednost je 38 miliona evra.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković potpisao je u Vladi Srbije Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji kanalizacione infrastrukture u okviru projekta “Čista Srbija“, a ovaj ugovor je zaključen između Republike Srbije, kineske kompanije “China Road and Bridge Corporation Company“ i Grada Sombora. Izgradnja kanalizacione mreže, kolektora između naselja, kao i prečistača biće izvođena u tri faze.

“U gradu je do danas urađeno 140 km kanalizacione mreže, a u narednom periodu, kroz tri faze projekta “Čista Srbija“, uradiće se preko 250 km kanalizacione mreže, kao i četiri nova prečistača otpadnih voda. Uskoro očekujemo početak realizacije ovog veoma važnog projekta, a projektno – tehnička dokumentacija se radi u celosti za grad i jedanaest naseljenih mesta podrazumevanih projektom “Čista Srbija“, a Stanišić i Bezdan su se našli među prvim naseljenim mestima u kojima će se otpočeti sa radovima“, kazao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je ovo najveći komunalni infrastrukturni projekat koji se radi na nivou Srbije, u okviru kojeg će biti izgrađeno oko pet miliona metara kanalizacione mreže, na koje će oko 2,36 miliona ljudi dobiti priključenje na kanalizaciju. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine, Čen Bo.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.