logo transparend vojvodina uzivo

Šokantna odbrana huligana Dinama: „Napale su nas grčke porodice, hteli smo da povežemo odmor sa utakmicom“

Informacija govori da je među uhapšenim veliki broj vođa navijačkih grupa

Grčki portali se isključivo bave ubistvom mladića u Atini pre utakmice AEK-a i Dinama iz Zagreba, kao i velikom tučom koja je izbila u glavnom gradu Grčke. Oni su u delovima izneli neke od odbrana huligana koji su privedeni u policijske stanice.

– Jedan od grčkih portala Njusit objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama, „kojih je toliko da zauzimaju više spratova policijske zgrade, tvrde nezamislivo“.

– Oni se brane tako što kažu da su ih napale grčke porodice kod stadiona AEK-a. Naravno, ne mogu da objasne zašto su došli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile – piše grčki poral:

– Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi „psihološki podržali“ svoju ekipu, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su hteli da gledaju utakmicu iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije prepričao scenu kada se dogodilo ubistvo, tvrde da ništa nisu čuli ni videli.

Portal Njusit opisuje hrvatske huligane:

– Izgledom podsećaju na naciste. Deo njih ispričao je policiji kako su pokušali da povežu godišnji odmor u Grčkoj sa utakmicom, ali nisu spomenuli kontakt sa navijačima Panatinaikosa, koji su njihova bratska grupa.

Informacija govori da je među uhapšenim veliki broj vođa navijačkih grupa.

– Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana, među kojima veruju da je ubica – otkriva Njusit.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.