„Socijalna zaštita u fokusu Grada Novog Sada“ konferencija 2023

NOVI SAD – Konferencija „Socijalna zaštita u fokusu Grada Novog Sada“ – Konferencija 2023, koju je organizovala Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu zajedno sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu, održana je u zgradi JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad i na njoj su predstavljeni rezultati monitoringa i evaluacije programa i usluga u oblasti socijalne zaštite.

Kroz programe monitoringa i evaluacije sagledan je rad pružaoca usluga i udruženja, stepen i kvalitet realizacije programskih aktivnosti, stepen održivosti programa i njihova perspektiva. Pružena je stručna podrška u delu iskazanih i prepoznatih potreba, identifikovani su izazovi i primeri dobre prakse i definisane preporuke za unapređenje programskih aktivnosti i usluga iz oblasti socijalne zaštite u 2023. godini.

Sprovođenjem monitoringa i evaluacije se podiže kvalitet usluga i programa kojima se izlazi u susret potrebama građanki i građana i jača se poverenje u Grad Novi Sad. Program monitoringa i evaluacije predstavlja odraz društvene odgovornosti lokalne samouprave i spremnosti Grada Novog Sada da unapređuje socijalnu zaštitu na lokalnom nivou.

Saradnjom Gradaske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu u delu monitoringa i evaluacije usluga socijalne zaštite uspostavlja se okvir za sistematično praćenje i procenu ostvarenih efekata realizovanih programa i usluga, koji služe kao osnova u kreiranju javnih politika u oblasti socijalne zaštite u Novom Sadu.

Konferenciji su prisustvovali direktorica Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu Maja Miljković, v.d. načelnik Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Nikola Krstić, kao i predstavnici ustanova i udruženja koja realizuju programe i usluge u oblasti socijalne zaštite.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.