Uručeni ugovori za samozapošljavanje Novosađana

NOVI SAD – U cilju podrške nezaposlenim Novosađanima, koji bi da pokrenu sopstveno poslovanje, a u vidu dodele besprovratnih finansijskih sredstava, Grad Novi Sad, od 2013. godine, sprovodi program samozapošljavanja, putem konkursa Gradske uprave za privredu, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i član Gradskog veća za za privredu Milorad Radojević uručili su danas ugovore korisnicima koji su, na osnovu javnog poziva, dobili subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac je istakao da je Grad Novi Sad stabilna lokalna samouprava sa budžetom koji dopušta stalni porast subvencija i podrške našim sugrađanima i da je, do sada, izdvojeno ukupno 268.255.000 dinara, za samozapošljavanje 969 nezaposlenih lica sa evidencije novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

– U poslednjih deset godina skoro 1000 ljudi je pokrenulo sopstveni biznis zahvaljujući ovoj podsticajnoj meri, na šta smo itekako ponosni. Ove godine, opredelili smo iz budžeta 59,5 miliona dinara za samozapošljavanje 151 nezaposlenog lica, a iznosi subvencije su bili u rasponu od 300 do 400 hiljada dinara. Veliko interesovanje za ovaj konkurs nam pokazuje da treba da nastavimo da pružamo podršku našim sugrađanima koji se upuštaju u pokretanje sopstvenog posla, i da povećavamo izdvajanja za tu namenu – izjavio je Igor Crnobarac i dodao – U cilju  poštovanja principa rodne osetljivosti, od 2016. godine iz budžeta Grada izdvajaju se posebna sredstva za razvoj ženskog preduzetništva. Zahvaljujući takvoj meri, do sada, sredstva za samozapošljavanje dobilo 388 nezaposlenih žena. Dakle, zbirno, u protekloj deceniji, Grad Novi Sad je dodelio ukupno 368.255.000 dinara, za samozapošljavanje ukupno 1 357 naših sugrađana i sugrađanki.

U ime korisnika subvencije obratila se Borislava Milić koja je dobila sredstva za istraživanje i eksperimentalni razvoj u biotehnologiji. Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu, na subvencijama, naglasivši da takvi podsticaj i podrška mnogo znače u prvim, ujedno i najtežim koracima osnivanja preduzeća.

Ova vest je deo projekta “Novi Sad na dlanu” koji je sufinasirao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.