Za najslađi dan u godini predstavljamo vam jedan fin i sočan čokoladni kolač bez jaja preliven džemom i čokoladnom glazurom.
Potrebni sastojci:
Za biskvit:
200 g brašna
2 kašike kakaa
4 kašike mlevenih lešnika ili orasa
2.5 dcl tečnog jogurta
1 dcl ulja
8 kašika šećera
4 kašike džema
Preliv:
100 gr maslaca
100 gr čokolade
3 kašike kakaa
3 kašike šećera
+ 5 punih kašika džema za premaz (kajsija,pomorandža ili po želji)
U većoj posudi izmešati jogurt,ulje,pekmez i šećer
U smesu dodati brašno pomešano sa sodom bikarbonom kakao i lešnicima. Sve sjediniti. Izliti smesu u kalup obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni odprilike 25-30 minuta. Proveriti čačkalicom. Pripaziti da ga ne prepečete. Dok se kolač peče pripremite preliv. Sve navedene sastojke otopite na tihoj vatri . Pečeni biskvit izbockajte vilicom, premažite džemom i premažite čokoladnom glazurom.
Uživajte u kolaču i ne zaboravite pojesti koju kockicu čokolade danas!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.