Gastro-avantura, koju treba začiniti čokoladom i zaliti pivom.
U ostavi možda imate još malo čokolade i u frižideru tamno pivo, pa možete napravite tortu koja je toliko dobra da je dobila ime – slatki greh.
Pozovite prijatelje na terasu, uživajte i otkrijte ovaj neverovatni slatkiš.
Sastojci:
Za biskvit
4 jajeta
220 g oštrog brašna
20 g kakaoa
120 g šećera
80 ml tamnog piva
80 ml ulja
Za krem
500 g tamne čokolade sa 70 procenata kakaoa
300 ml tamnog piva
300 ml slatke pavlake
Priprema
1. Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca penasto umutite s 40 g šećera pa dodajte ulje, pivo i mešavinu brašna i kakaoa.
2. Belanca umutite sa ostatkom šećera u čvrsti sneg, pa umešajte u smesu žumanca i brašno. Pecite 20 minuta.
3. Zagrejte pavlaku i pivo, pa prelijte preko naseckane čokolade te mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte preko ohlađenog biskvita i prelijte glazurom od čokoldade.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.