Čokoladna torta sa lešnicima

Torte uistinu volimo i nije nam potreban poseban razlog da bismo ih spremali, ali jesu odličan izbor za svaku vrstu slavlja.

Većina misli da su komplikovane za spremanje i tačno je da ima onih koje zahtevaju malo više umeća i vremena, ali postoje i one koje se pripremaju očas posla, a ukus im je kao da ste uložili duplo više vremena.

Ukoliko volite čokoladne poslastice, ova torta sa lešnicima biće prava poslastica za vas.

Kao što ste već mogli da zaključite, priprema je brza, a ne zahteva ni posebno umeće u kuhinji. Proizvod će biti takav da ćete biti oduševljeni i vi i oni koji je budu jeli.

Sastojci:

– 150 g maslaca
– 200 g šećera
– 10 jaja
– 200 g čokolade za kuvanje
– 200 g mlevenih lešnika
– 3 kašike kakao praha
– 2 kašike ulja
– prezle za posipanje pleha

Priprema:

Žumanca odvojite od belanaca, a belanca zatim umutite u čvrst sneg. Nakon toga, žumanca pomešajte sa šećerom i umutite i njih. Maslac otopite, dodajte ga žumancima i šećeru i dodajte 120 grama otopljene čokolade, kakao i mlevene lešnike. U smesu, na kraju, dodajte umućena belanca. Sve to mešajte nežnim pokretima, lagano, sve dok ne budete dobili glatku smesu. Premažite pleh maslacem, pospite ga prezlama, a zatim ulijte smesu za tortu i pecite je na 180 stepeni oko 45 minuta. Kada se bude ohladila, prelijte je ostatkom čokolade koju ste rastopili sa dve kašike ulja. Tortu, po želji, možete ukrasiti mrvicama od čokolade, ili nekim voćem.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.