Ukoliko ste željni nečeg slatkog, onda možete da napravite međimursku pitu sa orasima i jabukama.
Potrebno je:
Pleh 35×25
500 gr tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr maka
100 gr rogača
300 gr rendanih jabuka
sok od pola limuna
100 ml ulja
cimet..vanila
sok pola limuna
šećer
mleko
1 jaje
100 gr pavlake kisele i žumanace
Priprema:
Orahe zasladite po želji, dodajte vrućeg mleka da dobijete gustinu, da može da se maže. U mak dodati šećer po želji, vruće mleko i umućano belance.
U rogač ide šećer i mleko, u jabuke ide 50 g suvog grožđa, cimet sok od pola limuna i vanilin šećer. U sir ide žumance (po želji).
Pleh podmazati uljem, pa ređati kore jednu preko druge i premazivati uljem. Prvo idu jabuke, kore, rogač, 3 kore premazane uljem, zatim ide sir, pa 3 kore, zatim mak, pa 3 kore i orah zatvorimo sa 3 kore.
Peći na 180 stepeni stepeni, 30 min. Izvaditi i premazati pavlakom i jednim žumancetom. Vratit još 30 minuta na 180 stepeni. Pokriti krpom da se prohladi. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.