logo transparend vojvodina uzivo

Sjajne vesti za Srbiju: Objavljeni najnoviji podaci o izvozu IKT usluga

SRBIJA – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović na svom X nalogu objavio je sjajne vesti za Srbiju koje se tiču izvoza usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) za prva dva meseca 2024. godine.

– Sjajne vesti za Srbiju! Narodna banka Srbije objavila je podatke o izvozu usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) za prva dva meseca 2024. godine. Ukupan izvoz za januar i februar 2024. godine nastavio je sa intezivnim rastom, povećan je za 22% u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 609 miliona evra – napisao je Jovanović i dodao:

Poređenja radi ukupan iznos izvoza IKT usluga za celu 2015. godinu iznosio je 611 miliona, dakle koliko za dva meseca ove godine. IKT sektor je jedan od najbrže rastućih privrednih grana Srbije i ostvaruje značajan suficit u izvozu usluga, a za prva dva meseca ove godine suficit iznosi čak 494 miliona evra što predstavlja rast od 20% u odnosu na isti period prošle godine. Nastavljamo dalje sa podrškom našoj privredi, našim talentima i stručnjacima i intezivnim razvojem IKT sektora! – napisao je ministar Jovanović na svom zvaničnom Iks nalogu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.