Seoska slava u Ogaru – Dan za sećanje na žrtve i heroje

OGAR – Povodom obeležavanja seoske slave u Ogaru, zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić i predsednik Saveta mesne zajednice Ogar Milan Aleksić položili su venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

Zamenik Vojkić je tom prilikom rekao da ne samo ovog dana nego svih dana u godini treba se sećati svih žrtava koji su dali svoje živote da bi mi danas bili slobodni, kao i da je naša obaveza gajiti takva sećanja.

Foto: Opština Pećinci

Svakog 8. avgusta Ogarčani polažu venac na spomen obeležje, a po rečima Milana Aleksića, uvek na ceremoniji polaganja venca bude i neko od potomaka boraca ili nevinih žrtava. On dodaje, da je u Narodno-oslobodilačkom ratu aktivno bilo uključeno 138 meštana Ogara, od kojih je polovina poginula, a na spomen obeležju su pored imena boraca i imena 40 nevinih žrtava iz Ogara.

Pomen borcima i žrtvama služili su sveštenici Božidar Vasić i Slobodan Micić, a na ratničku prošlost Ogarčana i na put koji su prošli do danas, kao i na spomen obeležje koje je, kako je rekao, ponos sela i svih meštana podsetio je u svom obraćanju Petar Todorović, učitelj u penziji.

Foto: Opština Pećinci

Program obeležavanja seoske slave u Ogaru započeo je dan ranije, kada su na igralištu Fudbalskog kluba „Šumar“ Savet mesne zajednice i Sportski savez „Razvoj sportova“ organizovali turnire u malom fudbalu i prijateljske fudbalske utakmice.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.