Pećinci: Unapređenje rada katastra za efikasniju uslugu građanima

PEĆINCI – Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković posetio je juče opštinu Pećinci, gde se sastao sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem.

Domaćini i gosti zajedno su obišli prostorije Službe za katastar nepokretnosti u Pećincima, a predsednik Đokić je tom prilikom uručio direktoru Draškoviću donaciju u računarskoj opremi vrednoj 2,3 miliona dinara, namenjenu unapređenju uslova rada pećinačkog katastra.

„Opština Pećinci je u renoviranje prostorija katastra u Pećincima, u nabavku kancelarijskog nameštaja i u savremenu računarsku opremu za katastar uložila ukupno nešto preko pet miliona dinara. Sve smo to uradili u dogovoru sa Republičkim geodetskim zavodom, sa kojim imamo odličnu saradnju, u želji da pomognemo unapređenju uslova za rad u ovoj službi, kako bismo građanima naše opštine obezbedili što bržu i efikasniju uslugu“ – rekao je predsednik Đokić.

Drašković je ocenio da je saradnja između Republičkog geodetskog zavoda i Opštine Pećinci na najvišem mogućem nivou.

„Upravo ovo je primer dobre prakse kakvu želimo svuda da dostignemo u ovom dvadeset prvom veku. Krenuli smo u zajedničku akciju rešavanja problema koji su postojali pre nekoliko godina i rezultat toga je da u opštini Pećinci danas nema nerešenih predmeta, dnevna je ažurnost i svi imovinsko-pravni odnosi građana pećinačke opštine su rešeni. To garantuje i dobre komšijske odnose, to garantuje i perspektivu održivog razvoja i brži razvoj privrede. Pored ove konkretne fizičke podrške, ovo je i simbol jedne divne saradnje, koja treba da postane primer saradnje u svim drugim opštinama i gradovima Republike Srbije“ – izjavio je Drašković.

On je istakao i da je, zahvaljujući procesima digitalizacije i reforme Republičkog geodetskog zavoda, omogućeno da službenici katastra Pećinci daju podršku kolegama u drugim opštinama i gradovima u Srbiji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.