logo transparend vojvodina uzivo

Selaković sa načelnikom Generalštaba Azerbejdžana: Unapređenje bilateralne saradnje

BEOGRAD – Ministar kulture i kopredsedavajući Mešovitog komiteta sa Republikom Azerbejdžan za ekonomsku saradnju Nikola Selaković sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Azerbejdžana Kamilom Valijevim, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje, ali i o principijelnom stavu te zemlje kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, a da bliska saradnja predsednika Srbije i Azerbejdžana Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva oslikava tradicionalno prijateljstvo i predstavlja čvrst temelj za dalji razvoj bilateralnih odnosa među našim zemljama, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Ministar Selaković je zahvalio na principijelnom stavu i prijateljskoj podršci Azerbejdžana po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i vitalnih nacionalnih interesa naše zemlje u međunarodnoj areni i organizacijama kao što su Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Unesko i ukazao da je to svedočanstvo dobrih odnosa i zamajac za buduću saradnju.

Selaković i Valijev su razmotrili mogućnosti za jačanje saradnje u oblasti odbrane, energetike, trgovinsko-ekonomske saradnje, kao i na polju kulture, dodaje se u saopštenju.

Posebno je naglašeno da je u cilju produbljivanja prijateljskih odnosa značajna predstojeća zajednička sednica Mešovitog komiteta, koja će iznedriti dobre i konkretne rezultate.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.