logo transparend vojvodina uzivo

,

Mali sa Žiofreom o ekonomskoj situaciji u Srbiji

BEOGRAD  – Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom o ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i o reformskoj agendi.

Ministar Mali je naveo da je Žiofrea upoznao sa dobrim makroekonomskim rezultatima koje postižemo, kao i sa, kako je rekao, ciljem da dostignemo BDP u apsolutnom iznosu od 100 milijardi evra 2027. godine.

„Kada je reč o reformskoj agendi, u potpunosti smo posvećeni ovom zadatku i očekujemo da će Srbija u julu najpre usvojiti taj dokument, kako bismo mogli da ispunimo sve zadate ciljeve do 2027. godine“, napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

Prema njegovim rečima, time ćemo ispuniti sve preduslove za punopravno članstvo Srbije u EU, uz, kako je naveo, značajnu finansijsku podršku od 1,58 milijardi evra.

Reformska agenda podrazumeva sprovođenje ključnih reformi u oblastima – poslovno okruženje i razvoj privatnog sektora, zelena i digitalna tranzicija, ljudski kapital i vladavina prava.

„Verujem da će Srbija tada biti još naprednija i lepša, te da će svaki građanin biti ponosan na svoju zemlju“, zaključio je Mali.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.