Sekretar Ivanišević uručio sertifikate o završenoj obuci za turističke vodiče

VOJVODINA – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je danas polaznicima prošlogodišnjeg ciklusa obuka sertifikate o završenoj obuci za turističke vodiče, koju organizuju Nacionalna asocijacija turističkih vodiča Srbije i Centar za razvoj i edukaciju turističkih vodiča „CenTour” pri Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, uz podršku resornog sekretarijata.

Reč je o projektu „Organizacija obuke turističkih vodiča u AP Vojvodini“, koji se realizuje u cilju unapređenja veština i tehnika vođenja, po metodologiji Svetskog udruženja turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Association – WFTGA).

Ivanišević je istakao da su turistički vodiči značajni za prvi doživljaj destinacije i da Sekretarijat pruža podršku obrazovanju deficitarnih kadrova u turizmu i ugostiteljstvu.

„Projekat smo realizovali pre početka turističke sezone, kako bismo je spremni dočekali. Nastavićemo sa ovim edukacijama, kao i onima u oblastima ugostiteljstva, IT industrije i veštačke inteligencije. Takmičimo se sa svetskim destinacijama i zbog toga je važno da radimo na obrazovanju ljudi kako bismo imali što više edukovanih stručnjaka u turizmu na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević i podsetio na to da obuke drže najbolji turistički vodiči u Srbiji, po ugledu na svetske.

Prisutnima se obratila i Ivana Ćuruvija, licencirani vodeći trener Svetskog udruženja turističkih vodiča, koja obuku i sprovodi.

„Obuka je namenjena turističkim vodičima koji žele da unaprede tehnike vođenja, ali i onima koji nameravaju da počnu da se bave tim poslom”, istakla je Ćuruvija i dodala da će njihove unapređene veštine obogatiti turističku ponudu i uslugu i na nivou jedinica lokalnih samouprava.

Ovo je prva obuka nakon pandemije kovida, jedinstvena je u svetu i svugde se primenjuje na isti način. Kandidati su, pored teorijske, prošli i praktičnu obuku, kako bi na profesionalan način učestvovali u rastućoj turističkoj privredi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.