Sombor: Pri kraju radovi na putu Bački Monoštor-Kupusina (VIDEO)

SOMBOR – Radovi na putnoj infrastrukturi na teritoriji Grada Sombora ne jenjavaju. Trenutno, na putu Bački Monoštor-Kupusina vrši se postavljanje završnog sloja asafalta, a kako ističu nadležni kompletan završetak radova očekuje se kroz najviše mesec dana.

„Stekli su se vremenski uslovi za izradu završnog sloja asfalta ovde na putu Bački Monoštor-Kupusina. Noseći sloj u debljini od 7 cm je urađen i sada se radi završni sloj u debljini od oko 4 cm. Ono što je bitno da za nekih najkasnije do mesec dana, kompletni radovi od Bačkog Monoštora do opštine Apatin i atara Kupusina će biti gotovi. Veoma bitan put o kome sam više puta govorio, pre svega što će omogućiti brži transport robe, usluga, ljudi, ali što je najbitnije i stanovnicima opštine Apatin će smanjiti putovanje do graničnog prelaza Bački Breg. Ostaje nam kada se završi ovaj završni sloj asfalta da se urade bankine, da se uradi horizontalna signalizacija i da mi kao Grad uradimo odbojne ograde na krivinama koje se nalaze na ovoj trasi“, rekao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Kako je istakao pokrajinski poslanik Dalibor Forgić, reakcije građana na realizaciju ovih radova su i više nego pozitivne, jer se tome zahvaljujući konačno ostvaruje višedecenijska želja meštana koji žive u ovom kraju. Takođe, on je dodao i da ovaj put otvara više novih mogućnosti.

„Ovaj put će da spoji Apatin sa Somborom, indirektno preko Bačkog Monoštora i takođe će spojiti Apatin sa graničnim prelazima Bezdan i Bački Breg i sa brzom saobraćajnicom koja će biti u izgradnji u narednim godinama. Izuzetno nam znači ovo skraćenje puta kada idemo za Apatin, jer trebalo nam je oko 45 minuta, sada će nam trebati oko 20. Ovaj put ima izuzetan značaj za turistički potencijal jer otvaraju se na drugu stranu vrata prilasku turista u Bačko Podunavlje i iskreno se nadamo da će ovo povećati dolazak i brojnost turista u Bačkom Monoštoru i u somborskoj opštini, takođe i u Apatinu“, kaže Forgić.

Takođe, gradonačelnik Sombora podsetio je da će po završetku ovih radova biti nastavljeni radovi na izgradnji puta od Riđice do Rastine, kao i da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za svakodnevni život svih građana.

Kupusina Monostor radovi
Foto: 025.rs

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.