Sednica Skupštine grada Zrenjanina: Goran Fijat v.d. direktora JP „Urbanizam“ (VIDEO)

ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina na današnjoj sednici, 36. u aktuelnom sazivu, razmatrali su dnevni red od 26 tačaka. Predsedavao je Čedomir Janjić, a odlučivalo se o komunalnim pitanjima, imovinsko-pravnim odnosima, statutarnim odredbama, kadrovskim rešenjima u nadzornim i školskim odborima i javnim preduzećima i drugim temama.

 

Komentarišući neke od najvažnijih donetih odluka, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da su one usvojene u cilju razvoja grada i da izražavaju brigu o građanima.

– Donošenjem Plana generalne regulacije Gradnulice i Ečke otvaraju se nove mogućnosti za rešavanje određenih problema prisutnih u ovom trenutku na terenu, ali takođe se otvaraju i mogućnosti za razvoj turizma. To se posebno odnosi na plan Ečke, koji omogućava dalji razvoj dvorca Kaštel, naravno uz saglasnost sa Direkcijom za imovinu Republike Srbije. Brigu o sugrađanima iskazujemo kroz izdvajanje sredstava za funkcionisanje Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, s ciljem angažovanjem stručnjaka sa strane za preglede i konsultacije.

Santovac je rekao da je Skupština izašla u susret uglednom privrednom subjektu, preduzeću “Imsaplet-ZR” čiji su pogoni pretrpeli totalnu štetu u požaru i uvojila odluku o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od milion dinara, kako bi to preduzeće nastavilo proizvodnju, zadržalo radnike i poziciju na tržištu.

Rekao je još i da Grad Zrenjanin, odgovarajućom odlukom, bez naknade, pribavlja kuću od Republike Srbije u Melencima, koja će u narednom periodu poslužiti za potrebe sprovođenja programa stambene podrške na teritoriji Grada Zrenjanina.

Usvojenim predlogom Odluke o izmeni Odluke o manifestacijama od posebnog značaja za grad, među manifestacije je uvršten i “Banatski festival vina”, koji se održava u maju mesecu.

Skupština je većinom glasova usvojila Predlog Zaključka o usvajanju Strategije za mlade srednjeg Banata za period 2024-2030. godine, kao i Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja subjekata na kojima se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Zrenjanin, za prethodnu godinu.

Skupština je usvojila i predloge rešenja o prestanku dužnosti v.d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i imenovanju v.d. direktora u tom preduzeću, a na to mesto postavljen je Goran Fijat, nekadašnji direktor JKP “Čistoća i zelenilo”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.