Većina nas je navikla na tradicionalan način pripreme kuvanih jaja – kuvanje, ljuštenje i konzumiranje. Međutim, postoji jedan fascinantan način koji većina Srba nije ni znala, a koji će potpuno promeniti našu percepciju kuvanih jaja.
Ovaj neobičan proces započinje tako što kuvana jaja odmah ocedimo i prelijemo hladnom vodom. Zatim, sledi neverovatna transformacija – ljuska se skida, a komadići mesa se koriste za oblikovanje ukusne pljeskavice.
Sastojci:
6 jaja
250 g mlevenog mesa (po izboru)
1 ljuta kobasica
1 jabuka
Za pohovanje:
Jaja
Brašno
Prezle
Priprema:
Pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i oljuštenu jabuku u činiji. Posolite i pobiberite po ukusu, zatim dobro sjedinite sve sastojke.
U velikoj šerpi dovedite vodu do ključanja. Lagano kašikom spustite jaja u ključalu vodu i kuvajte ih 4,5 minuta. Nakon toga, odmah ocedite kuvana jaja i prelijte ih hladnom vodom kako biste oljuštili ljusku.
Skinite ljusku sa kuvanih jaja. Uzmite komad mesa iz pripremljene smese i oblikujte pljeskavicu oko jajeta. Vodite računa da sloj mesa bude tanak kako bi jelo bilo ukusno.
Uvaljajte pljeskavicu u brašno, pa je potom umočite u umućena jaja. Nakon toga, obložite je prezlima kako bi se stvorila hrskava kora.
Zagrejte ulje u tiganju ili dubokom loncu. Pržite pljeskavicu u zagrejanom ulju dok ne postane zlatno smeđa i hrskava sa obe strane.
Nakon što je pljeskavica pržena, izvadite je iz ulja i stavite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.