Jednostavan recept za supu od sočiva sa krompirom, šargarepom, keljom i začinskim biljem. Za pripremu je potrebno samo 30 minuta.
Sastojci:
Malo ulja po izboru
Dva luka
Četiri velike šargarepe (tanko narezane)
Četiri stabljike celera (tanko narezan)
Morska so
Tri krompira
Dve, tri grančice svežeg ružmarina
Šolja nekuvanih sočiva
Naseckani kelj
Priprema:
Zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Nakon što se zagreje dodajte ulje, luk, šargarepa i celer. Začinite s malo soli i promešajte. Dodajte krompir i začinite s još malo soli. Promiješajte i kuhajte još 2 minuta. Dodajte ružmarin i povećajte temperaturu do srednje jake. Zatim dodajte sočiva, pa promešajte Smanjite vatru i kuvajte 15-20 minuta ili dok sočiva i krompir ne omekšaju.Dodajte zeleno povrće i kuvajte još 3-4 minute. Zatim stavite još začina prema želji.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.