Savez samostalnih sindikata sutra svečanom akademijom obeležava 120 godina rada

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) ove godine obeležava veliki jubilej, 120 godina od osnivanja a tim povodom će sutra u MTS dvorani u Beogradu biti održana svečana akademija, saopšteno je iz ove sindikalne centrale.

Iz SSSS ističu da sloganom akademije „Istorija je putokaz, budućnost je put“ jasno poručuju da nikada neće posustati i da će se uvek, snažno i energično, čuti glas radnika.

Dodaju da je malo institucija, a još manje organizacija u Srbiji, pa i u Evropi, koje poput njih postoje i traju kroz čitav 20. vek i da je SSSS, uprkos više nego turbulentnom vremenu, uspeo da opstane i opravda svoje postojanje i u 21. veku.

Naglašavaju da se za 12 decenija postojanja osnovni ciljevi zbog kojih su se zaposleni učlanjivali u sindikate, a sindikati u Savez samostalnih sindikata, nisu mnogo promenili i da borba za prava zaposlenih, bolje zarade, penzijsku i zdravstvenu sigurnost, bezbednost na radu, traje i dalje.

Svečanosti će, kako je najavljeno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvovati resorni ministar Nikola Selaković.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: