Škola “Vuk Karadžić” kod Velikog Gradišta slavi 120 rada

VELIKO GRADIŠTE – Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Majilovcu, kod Velikog Gradišta, obeležila je danas važan jubilej – 120 godina rada, a svečanosti je prisustvovao ministar prosvete Branko Ružić.

Uz čestitke učenicima i zaposlenima za 120 rođendan, Ružić je rekao da mu je drago što je danas prisustvovao obeležavanju 120 godina rada škole, koja ima bogatu istoriju i tradiciju.

“Ovaj važan jubilej dokaz je posvećenog i kvalitetnog rad. Važno je da znate da je Ministarstvo prosvete tu za vas, da vam pruži potrebnu podršku”, rekao je Ružić, a saopštilo Ministarstvo prosvete.

Poručio je da je prioritet unapređenje procesa vaspitanja i obrazovanja, ali i stvaranje što boljih uslova za rad i učenje u školama.

Ministar je naveo da nema kvalitetnog obrazovanja bez kompetentnih i posvećenih nastavnika.

“Naš nastavni i nenastavni kadar zaslužuje sve pohvale. Upoznao sam mnogo požrtvovanih prosvetnih radnika, koji su posvećeni svom pozivu i na koje smo izuzetno ponosni. Takođe, ponosan sam i na đake ove škole koji su dobitnici brojnih nagrada i koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima”, rekao je Ružić.

Naveo je da je veoma važno što su učenicima dostupne različite sekcije, kako bi svako od njih odabrao ono što voli i u čemu se prepoznaje.

“Ova škola izdvaja se i po tome što neguje dobru saradnju sa školama iz ovog regiona, ali i zemalja u okruženju, što je posebno važno za razmenu iskustava dobre prakse, ali i negovanja drugarstva i poznanstava“, rekao je ministar.

Direktor škole Saša Živković uručio je, na svečanosti, ministru Ružiću plaketu za unapređivanje obrazovanja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: