Sajam zapošljavanja: Za većinu posao u roku od samo nekoliko nedelja

sajam zapošljavanja-subotica
SUBOTICA – U subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje održan je još jedan Sajam zapošljavanja, na kom su brojni poslodavci ponudili 250 slobodnih radnih mesta, a odazvao se i veliki broj nezaposlenih lica. Iz filijale poručuju da će se većina zaposliti u roku od nekoliko nedelja.

Posao ili promenu zaposlenja na Sajmu su potražili brojni Subotičani, čemu je svedočila gužva između štandova poslodavaca. Mnogi su aplicirali na nekoliko pozicija, a i ponuda slobodnih mesta bila je raznolika, od zanimanja sa osnovnim obrazovanjem do onih za visokoobrazovana lica. Učešće je uzelo 23 poslodavca, od kojih mnogi prvi put.

Iz filijale poručuju da je Sajam odlična prilika za poslodavce i nezaposlene da ostvare direktan kontakt, ali isto tako izražavaju bojazan da mnogi poslodavci neće uspeti da nađu zaposlene, jer  u najvećoj meri traže radnike deficitarnih zanimanja.

„Sam efekat Sajma zapošljavanja mi kao i obično pratimo šest meseci iz tog razloga, međutim svi koji žele da rade već posle dve, tri nedelje se i zaposle kod poslodavaca koji su danas ovde“ – kaže Verica Vujadinović, direktorka filijale NSZ.

Pored Subotice, Sajam zapošljavanja će biti organizovan i u Bačkoj Topoli 25.aprila.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: