Sajam zapošljavanja na FTN-u

NOVI SAD – U holu Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu održan je Sajam zapošljavanja stručnog kadra prevashodno inženjerske struke, zainteresovanih studenata završnih godina osnovnih akademskih i postdiplomskih studija. Studentima je svoju ponudu istaklo 14 kompanija, a neke od njih su ﹸ“Montop Pro“, „Toyo tires“, „Loop“, „Savacoop“ﹸi „Hutchinson“.

Sajam su organizovali Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment FTN-a, Studentska unija i studentska organizacija „IIMprovement“, po prvi put uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Na Sajmu je održana panel diskusija, a teme su bila važnost ovakvih manifestacija, dalji koraci u međusobnoj saradnji i zajedničke aktivnosti koje doprinose stvaranju boljih uslova za sve aktere u nauci i privredi. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da je ideja ovakvih događaja da mladi ljudi ostanu u svojoj zemlji.

Pokrajina je, kako kaže, uzela učešče u ovoj i sličnim sajamskim manifestacijama jer želi da imamo zaposlene u delatnostima u kojima bi imali i visoke zarade što povećava potrošnju. U budžetu za narednu godinu, Sekretarijat za privredu i turizam će izdvojiti preko 16 miliona dinara za prekvalifikacije i dokvalifikacije kadrova koji nedostaju na tržištu.

To su uglavnom radna mesta u sektoru usluga, ugostiteljstva, turizma i informacionih tehnologija, naveo je Ivanišević.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: