Grad Novi Sad lider u podsticanju samozapošljavanja

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević dodelili su ugovore o samozapošljavanju osobama koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

Ukupno je uručeno 130 ugovora u hali Master Novosadskog sajma. Gradonačelnik Milan Đurić istakao je da će u narednim godinama biti izdvojena veća suma novca za programe zapošljavanja. Kako je rekao, u planu je da se naredne godine izdvoji 203 miliona dinara iz budžeta grada za programe zapošljavanja.

Foto: milandjuric_gradonacelnik

Odobrena su sredstva za samozapošlјavanje 130 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošlјavanje u Novom Sadu, i to u iznosu od po 400 000 dinara.

– Poslednjih deset godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošlјavanje, između ostalog, putem Gradske uprave za privredu koja u kontinuitetu sprovodi javne pozive za dodelu subvencija za naše sugrađane koji žele da otpočnu sopstveni biznis. Partner u tom poduhvatu nam je Nacionalna služba za zapošlјavanje, filijala Novi Sad, sa kojom godinama uspešno realizujemo sve programe iz oblasti zapošlјavanja. Iz godine u godinu povećavamo subvencije za tu namenu, a ove godine izdvojili smo rekordna sredstva – skoro 52 miliona dinara. Danas uručenih 130 subvencija su ulaznica u svet samostalnog poslovanja i svim preduzetnicima želim sreću, da opstanu, da nareduju, da se udružuju i međusobno pomažu. Za sledeću godinu planiramo budžet od 203 miliona dinara za Akcioni plan zapošlјavanja, čime ćemo ostati lider u Srbiji po izdvajanjima za ovu namenu –  rekao je Milan Đurić i pozvao preduzetnike da nastave da konkurišu za grantove za proširenje posla.

U ime svih korisnika subvencije obratila se Ivana Morarević koja se zahvalila Gradu Novom Sadu i istakla da taj vid podrške mnogo znači.

– Najlepše je raditi ono što čovek voli i čime želi da se bavi, a nama ovde prisutnima je upravo to i omogućeno kroz ova bespovratna sredstva. Biti „sam svoj gazda“ uz lјubav prema poslu i inicijalnu podršku svog Grada je dobitna kombinacija za uspeh nas preduzetnika. Svim dobitnicima subvencije želim uspeh u radu – rekla je Ivana Morarević koja je sredstva dobila za osmišlјavanje i proizvodnju društvenih igara za decu i odrasle.

”Danas sam imao zadovoljstvo da uručim ugovore i porazgovaram sa našim sugrađanima koji pokreću sopstveni posao uz našu podršku. Naime, njih 130 sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, dobilo je po 400 000 dinara kao „vetar u leđa“ da lakše zakorače u svet preduzetništva. Ne samo domaća, već se i svetska privreda poslednjih godina suočava sa brojnim izazovima i u današnje vreme otpočinjanje sopstvenog biznisa predstavlja veliku hrabrost. Upravo je ta odvažnost jedna od odlika onih koji su sa svojim biznis planom konkurisali, a potom i dobili subvencije Grada Novog Sada. Čestitam svima i pozivam ih da prate Javne pozive Gradske uprave za privredu gde će moći da konkurišu i za grantove za proširenje posla” – istakao je Đurić

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: