Ručak gotov samo za 20 minuta: Recept za špagete s paradajzom i bosiljkom iz jednog lonca

Umesto da testeninu kuvate u jednom loncu, a sos u drugom, u ovom receptu sve se kuva u jednom loncu, što znatno olakšava pripremu i štedi vreme.

Špageti s paradajzom i bosiljkom

Sastojci:

1 l supe od kocke

1/2 kg špageta

250 g prepolovljenih čeri paradajza

1 mala glavica žutog luka

2 gnječena čena belog luka

5 listova svežeg bosiljka

½ kašičice mlevene crvene paprike

so, sveže mleveni crni biber

malo sveže rendanog parmezana

Priprema:

U velikom loncu za rernu ili supu sa čvrstim poklopcem pomešajte temeljac od povrća, špagete, paradajz, crni luk, beli luk, bosiljak i mlevene ljuspice crvene paprike. Pustite da provri na srednjoj vatri, a zatim poklopite i smanjite toplotu na nisku. Kuvajte, često mešajući, dok se sva tečnost ne upije i testenina skuva, 13 do 15 minuta. Posolite i pobiberite. Poslužite posuto parmezanom.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.