Umesto da testeninu kuvate u jednom loncu, a sos u drugom, u ovom receptu sve se kuva u jednom loncu, što znatno olakšava pripremu i štedi vreme.
Špageti s paradajzom i bosiljkom
Sastojci:
1 l supe od kocke
1/2 kg špageta
250 g prepolovljenih čeri paradajza
1 mala glavica žutog luka
2 gnječena čena belog luka
5 listova svežeg bosiljka
½ kašičice mlevene crvene paprike
so, sveže mleveni crni biber
malo sveže rendanog parmezana
Priprema:
U velikom loncu za rernu ili supu sa čvrstim poklopcem pomešajte temeljac od povrća, špagete, paradajz, crni luk, beli luk, bosiljak i mlevene ljuspice crvene paprike. Pustite da provri na srednjoj vatri, a zatim poklopite i smanjite toplotu na nisku. Kuvajte, često mešajući, dok se sva tečnost ne upije i testenina skuva, 13 do 15 minuta. Posolite i pobiberite. Poslužite posuto parmezanom.
Pročitajte još:
Nutricionisti upozoravaju: Ovo ne jedite za ručak
Ako ste do sada mislili da je instant kaša dobar izbor za doručak, prevarili ste se, kažu ruski nutricionisti. One su glavni krivci za nagli skok šećera u krvi, a odmah zatim musli, sokovi i smutiji. Nutricionistkinja Ina Kononenko objašnjava da kada pojedete ovakav doručak, nivo šećera u krvi se poveća, zatim se oslobađa hormon insulin koji snižava nivo šećera, a za rezultat dobijamo to da smo uskoro ponovo gladni. Prema njenim rečima, ujutru ne bi trebalo da unosimo sveže ceđen sok jer sadrži veliku količinu šećera. Kada popijete sok od pomorandže ili bilo koji drugi sok, šećer iz soka podiže nivo serotonina (hormona sreće), što […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.