Rendžer Mile Ptičar govorio o vršačkim labudovima

VRŠAC – Kulturni centar Vršca večeras je u bioskopskoj sali ugostio Milivoja Vučanovića, koji je pričao o vršačkim labudovima.

Prisutne su pozdravili član Gradskog veća resorno zadužen za kulturu dr Trajan Kačina i direktor Kulturnog centra Davor Stojković.

Vršački rendžer Milivoj Vučanović, dobitnik povelje Grada Vršca za izuzetan doprinos očuvanju prirode i zaštite životne sredine, ispričao je veoma interesantnu priču o ovim divnim pticama, koje Vrščani rado posećuju na Gradskom jezeru.

Milivoj Vučanović rođen je 1976. godine u Vršcu i zaposlen je kao rendžer – čuvar prirode u JKP „Drugi oktobar“, preduzeću kojem su na upravljanje poverene Vršačke planine.

Među Vrščanima je poznat kao „Mile Ptičar“ i to ne bez razloga. Zahvaljujući njemu, sačuvane su mnogobrojne vrste ptica, a veliki broj odavno nestalih i odseljenih ponovo je doleteo na Vršačke planine.

Izuzetno je posvećen poslu, a njegov rad je prepoznat i van Vršca, pa ga mnogi smatraju jednim od najboljih rendžera u Srbiji. Živa je enciklopedija flore i faune Vršačkih planina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: