Jelo Imam bayildi, što u prevodu sa turskog znači onesvešćeni imam potiče još iz davne prošlosti. Prema predanju, supruga jednog imama je pripremila ovo ukusno jelo sa patlidžanom, koji je punjen lukom, paradajzom i belim lukom. Poslužila je ovo jelo svom suprugu hladno, pripremljeno sa maslinovim uljem i imamu se toliko dopalo, da je pao u nesvest od oduševljenja.
Sastojci:
3 patlidžana
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
50 g izrendane šargarepe
50 g pirinča
2 zrela paradajza
2 kašike gustog soka od paradajza
5 kašika maslinovog ulja
biber, so
peršun po želji
Priprema:
Patlidžan iseći po dužini, izdubiti sredinu i posoliti. Na maslinovom ulju propržite beli i crni luk sitno iseckan, pa dodati povrće, sok od paradajza i kuvan pirinač i sitno iseckan peršun. Stavite u pleh patlidžan, punite smesom koju ste pripremili. Nalijte malo vode i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200C oko 45 minuta.
Pročitajte još:
Recept za brze tople sendviče
Topli sendviči su većini omiljeni doručak jer se brzo sprema, mogućnosti su neograničene i nije potrebno da isprljate nijedan sud. Većina u svom domaćinstvu poseduje aparat za sendviče, ali postoje i oni čija grejna ploča nema mogućnost skidanja, pa često izbegavaju da ih upotrebljavaju, kako se ne bi previše zaprljala. U tom slučaju na scenu […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.