logo transparend vojvodina uzivo

Recept za brze tople sendviče

Topli sendviči su većini omiljeni doručak jer se brzo sprema, mogućnosti su neograničene i nije potrebno da isprljate nijedan sud.

Većina u svom domaćinstvu poseduje aparat za sendviče, ali postoje i oni čija grejna ploča nema mogućnost skidanja, pa često izbegavaju da ih upotrebljavaju, kako se ne bi previše zaprljala.

U tom slučaju na scenu stupa tiganj, koji svi imaju u kuhinji, a čije je održavanje daleko jednostavnije. Sendviči pripremljeni na ovaj način su jednako ukusni, a zbog mogućnosti da se u tiganj doda puter, postaju još slasniji.

Sastojci:

4 parčeta tost hleba

50 gr šunke u listićima

dve supene kašike kečapa

dve supene kašike majoneza

pola sveže crvene paprike

50 gr rendanog kačkavalja

20 gr putera

nekoliko listova zelene salate

Priprema:

Na parče hleba stavite malo kečapa i malo majoneza, dodajte listiće šunke, rendani kačkavalj i seckanu crvenu papriku, pa preklopite drugim parčetom hleba.

Suvi tiganj dobro zagrejte, pa tostirajte sendvič nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane. U slučaju da želite malo sočniju i masniju varijantu, u tiganj dodajte komadić putera, okrenite sendvič i pecite dok ne porumeni.

U tostirane sendviče stavite listove zelene salate i uživajte.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.