Recept za makarone sa umakom od tikvica su savršen letnji ručak

Ovog leta pripremamo raznovrsna jela sa tikvicama, a sada vam donosimo jedinstven umak od zdravog i ukusnog povrća. Možete ga koristiti u priprpemi testenine, ali i kao dodatak pečenom belom mesu.

Sastojci:

200 g crnog luka
oko 700 – 800 g tikvica
1 čen belog luka
1 paradajz ili kašika pelata
500 ml pavlake za kuvanje
na vrh kašičice karija
na vrh kašičice origana
so i biber po ukusu
4 kašike ulja
600 g testenine
peršunovo lišće
parmezan ili kačkavalj
bosiljak

Priprema:

Izdinstajte luk na ulju, dodajte paradajz i krčkajte. Zatim dodajte seckani beli luk, samo kratko prodinastajte i stavite izrendanu tikvicu. Začinite i dinstajte sve dok tečnost ne ispari. Tada sipajte neutralnu pavlaku i još minut krčkajte. Pomešajte sa obarenom testeninom. Pospite po želji kačkavaljem ili parmezanom, bosiljkom, peršunom.

Ovo možete praviti i sa piletinom, čak i zepeći u rerni. Kako vam bude odgovaralo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.