Ekonomičan i vrlo ukusan kolač koji se pravi jednostavno i na brzinu.
Većina domaćih torti i kolača, naročito onih starinskih, ima toliko jaja u svom receptu da ih mnogi izbegavaju iz tog razloga.
Međutim, postoji jedan kolač po receptu naših baka za koji vam treba samo jedno jaje!
Spisak sastojaka je vrlo jednostavan i kratak, a rezultat je poslastica koja se pamti.
Sastojci:
1 celo jaje
1 šoljica mlevenih oraha, badema ili lešnika (najbolje sve pomešano)
1 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šoljica šećera
1 kesica vanilin šećera
1 šoljica mleka
pola kocke margarina
2 kesice pudinga po želji (najbolje od vanile)
pola šoljice ulja
Priprema:
Dobro umutite jaje mikserom, pa dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite da mutite.
Sve vreme muteći, nalivajte malo po malo ulja.
Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo, pa i mlevene orašaste plodove, pa dobro promešajte.
Sipajte u kalup obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko pola sata.
Ostavite da se hladi.
Potom skuvajte puding s vodom (još je lepše s mlekom), pa u njega dodajte margarin i dobro promešajte.
Time premažite ohlađeno koru.
Po želji možete ukrasiti rendanom čokoladom, šarenim mrvicama, bobičastim voćem, listićima badema…
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.