Recept dana za savršen ručak

Danas poslužite ručak u kom će cela vaša porodica uživati.

Mekano teleće meso sa bogatim prelivom od pečuraka, biće praznik za vaša nepca.

Recept nije komplikovan, a ručak će biti preukusan. Ovako napravljena teletina sa šampinjonima sjajno izgleda, pa još i ako imate goste, definitivno nećete pogrešiti.

Nakon ručka, zasladite se čokoladnom lepoticom – baron tortom.

Sastojci:

800 g teletine (za kuvanje)
2 kašike soka od limuna
so
250 g šampinjona
1 šargarepa
1 glavica luka
5 karanflića
1 vezica peršuna
30 g brašna
30 g mekog putera
2 žumanceta
100 g pavlake

Priprema: 

Operite meso, prosušite, istrljajte sokom od limuna, pa posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva.

U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfiliće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri pa kuvajte oko 90 minuta.

Zamesite brašno i puter.

Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati.

Dodajte meso i ostavite oko pet minuta da odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.