Ovo jelo će se dopasti i onima koji ne vole da jedu ribu.
Najmanje što želite kada se predveče vratite s posla jeste da stojite u kuhinji i do uveče kuvate komplikovana jela. Zato vam donosimo ovaj odličan recept za riblje pogačice koje će se svideti svima u kući, čak i onima koji ribu baš i ne vole.
Odaberite svoju omiljenu ribu, mi vam dajemo predlog da to bude oslić, te je kombinujte s krompirom i ostatkom povrća pa oblikujte pogačice.
Propržite ih na ulju, a dok se peku pripremite domaći tartar sos tako što ćete pomešati majonez, sitno iseckane krastavce i malo kajmaka, te dodati začine po želji.
Uz ove riblje pogačice, odlično ide i fina sezonska salata.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 350 g oslića (ili druge bele ili plave ribe)
- 1/2 šolje graška (može i iz konzerve)
- 1 šolja šargarepe
- 1/2 šolje kukuruza (može i iz konzerve)
- 4 mlada crna luka
- 1/3 šolje seckanog lišća peršuna
- 2 žumanca
- 3/4 šolje prezli
- 2 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
1. Krompir oljuštite, skuvajte i izgnječite.
2. Dodajte seckane riblje filete, mešavinu povrća, seckani crni luk, peršun i žumanca.
3. Posolite i pobiberite pa od smese formirajte 16 pogačica.
4. Uvaljajte ih u prezle i propržite na ulju.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.